Mi Via Advisory Committee (MVAC)

4-27-2017 11:00am to 4:00pm

Meeting Location:

Department of Health 5301 Central NE Suite 203 Albuquerque, NM 87108

Conference call #: 1-712-432-0360; pass code 742089#

Agenda

- 1. Welcome and Roll Call (5 minutes) 11:00am—11:05am
- 2. Review agenda & Announcements (10 minutes) 11:05am 11:15am
 - a. Add/remove items
 - b. Public Comment sign up
 - c. Review of Ground Rules
- 3. Review/Approve minutes 1-26-17& Action Items Follow-up (10 minutes) 11:15am -11:25am
- 4. MVAC Membership- Consultant Nominations (15minutes): All non-MVAC members will need to exit briefly for this discussion 11:25am-11:40am
- 5. Purchasing Issues Letter of Explanation (5 minutes) 11:40 am- 11:45 am
- 6. Know Your Rights Campaign (30 minutes) 11:45 am -12:05pm
- 7. Partner Form for ACQ/ACQ Executive Member ACQ expectations (15 minutes) 12:05pm-12:20 pm
- 8. Break (15 minutes) 12:20 pm-12:35 pm
- 9. Update from recent ACQ meeting (30 minutes) 12:35pm pm-1:05pm
- Discussion of 2015 Retreat, Priorities and Direction (Standing Agenda Item) (45 minutes)
 1:05pm-1:50pm
 - Work to streamline administrative requirement for participants.
 - Improve communication between the participants, Consultants, the Financial Management Agent (FMA) (Conduent) and Third Party Assessor (TPA) (Qualis).
 - Work to re-activate the DOH (DDSD) plan to produce printed materials to better acquaint people with Mi Via and to compare the different waivers.
 - Develop education and training for participants.
 - Have stiffer oversight of the TPA and FMA.

- 11. Participant Issues/Experiences (Standing Agenda Item 20 minutes): 1:50pm -2:05pm
- 12. Break (15 minutes) 2:05pm-2:20 pm
- 13. Fiscal Management Agency Update (Conduent) (20 Minutes) 2:20 pm-2:40pm
- 14. Third Party Assessor Update (Qualis) (20 Minutes) 2:40pm- 3:00 pm
- 15. HSD/DOH Update (Kresta Opperman, DOH Staff) (30 minutes) 3:00 pm-3:30 pm
- 16. Public comment (10 minutes) 3:30pm-3:40pm
- 17. Wrap Up of meeting (discussion of meeting time, longer agenda, agenda items for next meeting etc..) (15 minutes) 3:40pm-3:55pm
- 18. Close (5 minutes) 3:55pm-4:00pm
 - a. Next Meeting is scheduled on July 27th at the Department of Human Services 2025 South Pacheco Santa Fe, New Mexico 87505